nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Subcategorieën

Eén van onze webshops is in zijn geheel gericht op de verkoop van tafelzeil. Denk je dat tafelzeil iets van vroeger is en tegenwoordig niet meer als tafeltextiel gebruikt wordt? Dan heb je het mis. Het wordt volop gebruikt! En niet alleen door gezinnen met kleine kinderen... Nee, mensen uit elke sociale klasse blijken geïnteresseerd in tafelzeil! En zeg nou zelf, als je die afbeelding hieronder ziet, dan wil je toch ook gelijk zo'n leuk tafelzeil online shoppen?tafelzeil


Had je twintig jaar geleden alleen maar keus uit van die saaie, oudbollige printjes. Tegenwoordig kun je kiezen uit leuke gebloemde tafelkleden, tafelzeilen met ruitjes, fruitprintjes, brocante taferelen en speelse figuurtjes. Je kunt geen thema bedenken of er is wel een tafelkleed met een toepasselijke print verkrijgbaar. Dat maakt het natuurlijk extra leuk om tijdens bepaalde jaargetijden, gebeurtenissen of feestelijkheden een bijpassend zeil te vinden. Zo wordt er in de zomer voornamelijk gekozen voor de wat hardere kleuren met frisse watermeloenen, ananassen, cactussen, grassprieten en bloemen printjes. In het najaar gaat men liever voor wat donkere of pastel kleurige afbeeldingen van bijvoorbeeld herfst bladeren, een jacht tafereel, een boerenbont patroontje of een grof ruiten printje. Met kerst wordt er uitgepakt met speciaal kerst tafelzeil en met pasen worden de tafelkleedjes met kuikentjes, haasjes en pastel kleurige paas figuurtjes weer uit de kast gehaald.
 

 

Tafelzeilen in allerlei maten


In onze webshop Hiptafelzeil.nl vind je meer dan 300 verschillende tafelzeilen. Elke zeil ontvangen wij netjes op rol van de leverancier. Op de meeste rollen zit zo'n 20 meter zeil. Aangezien de meeste huishoudens een stuk van 20 meter een beetje veel vinden, kun je in onze online winkel het tafelzeil ook per 50 centimeter bestellen. Stel je hebt een tafel van 200x100 centimeter. Dan kies je in het keuze menu voor een lengte van 250 centimeter en snijden wij het tafeltextiel voor jou op maat van de rol. Met een kleed van 250x140 centimeter heb een iets groter tafelkleed dan je tafel daadwerkelijk is. Maar dat moet ook, je wilt immers niet dat het kleed daar waar de tafel op houdt, ook op houdt. Het mooiste is als het tafelzeil een overhang van zo'n 15-25 centimeter heeft. Heb je trouwens een heleboel tafels die je moet aankleden? Dan raden we je aan om een hele rol te kopen. Dat bespaart je namelijk de nodige euro's. En het zelf op maat knippen of snijden van de zeilen is vaak een fluitje van een cent.


tafelzeil ruitjes lola

 

Tafelbeschermer doorzichtig of molton


Hiptafelzeil is een unieke en zeer complete webwinkel in tafel textiel. Zo vind je hier naast gewone, decoratieve tafekleden ook extra dik zeil dat vaak als tafelbeschermer wordt in gezet. Deze dikke doorzichtige tafelzeilen zie je regelmatig bij pizzeria's, shoarma zaken en eetcafe's op tafel liggen. Vaak ligt de menukaart onder het transparante zeil gepresenteerd. De klant kan aan tafel eten zonder dat hij of zij de tafel kan beschadigen. Zelfs als er een glas cola omgaat zorgt de beschermer er voor dat de cola niet in het hout van de tafel trekt. De tafelbeschermer beschermt niet alleen de tafel, maar zorgt tevens een hygienische eetgelegenheid. Een stevig en glad zeil is nou eenmaal veel makkelijker met een sopje en doekje af te nemen dan een tafel met meerdere houten planken. Een andere manier om de tafel te beschermen tegen stoten of krassen is het moltonkleed. Het molton is puur bedoelt als bescherming van de tafel. De meeste mensen leggen er dan ook altijd nog een leuk tafelkleedje over heen. De moltonkleden zijn bij ons ook per 50 centimeter op maat te bestellen.

 

 

Tafelkleed voor buiten


Al onze tafelzeilen zijn ook geschikt voor buiten. Hou er altijd wel rekening dat de zon sterk is en dat zij in no time jouw tafelzeil kan doen verkleuren. Dat was vroeger niet zo. Maar toen bestonden er ook nog geen milieu en veiligheidseisen. Tegenwoordig moet elk product aan de milieu en veiligheidseisen van de Europese Unie voldoen. En dat is maar goed ook. Het enige nadeel hiervan is dat jouw tafelkleed sneller kan verkleuren in de zon. De tafelkleden die iets beter tegen de zon kunnen zijn onze buitentafelkleden. Het buitentafelkleed is gemaakt van een pvc kantwerk en is verkrijgbaar in een aantal vaste afmetingen. Ook is het tuintafelkleed verkrijgbaar in een rond exemplaar. De kleuren van de tuintafelkleden worden elk jaar afgestemd op de laatste mode trends. Afgelopen jaar waren bijvoorbeeld de kleuren turquoise, zeegroen en oudroze erg in. In welke kleuren de buitenkleden dit jaar zullen verschijnen is op dit moment nog een verrassing....

Tafelzeil vind je in twee van onze 30 webshops namelijk bij:
Presentsathome.nl
Hiptafelzeil.nl